Mi is a bio?

BIO jelentZöldportéka BIOése ÉLŐ. A bio ételek élő ételek, vagyis ÉLŐmiszerek. A testünk is élő. A nagy kérdés az, hogy élni vagy halni akarunk-e. Ha élni, akkor érdemes ÉLŐmiszerekkel táplálni, hogy EGÉSZségesek maradhassunk. Milyen csodás a magyar nyelv, ugye?!
 
10 éve 180 fokot változott a látásmódom. Ezt elsősorban egy embernek köszönhetem, aki az életem részévé vált és ő, a fiam. Valamiért, mindenről másképpen (más képem lett) vélekedtem. Nem ismertem magamra.
Egy csodás változáson mentem keresztül. Több tucat könyvet olvastam, nagyon sok előadást megnéztem és változtattam az életemen. Úgy gondolom megérte. Rádöbbentem, hogy Földünk is él, ez a gyönyörű bolygó, ami biztos, hogy egyedi. Miért bántjuk? Hisz nekünk van szükségünk Rá! Nem fordítva.

Ő egy pillanat alatt lepöckölne a felszínéről, ha akarna, mindannyiunkat, egytől egyig. Ahogy már biztosan tudjuk, hogy megtette. Mégis tűr. Talán bízik. Reménykedik abban, hogy értelmes lények vagyunk és ráébredünk, hogy nem a verseny, a minél több pénz hajhászása, a minél nagyobb fogyasztás az élet valós értelme. Épp ellenkezőleg. Eszünkbe jusson végre, hogy hatalmas erővel megáldott, Isten képmására teremtett, embernek nevezett tudat vagyunk éppen, akik valahol, tudják, hogy együtt kell működnünk, hogy össze kell fognunk és a szeretet a legfontosabb az életünkben.
 
Amit látunk, csak egy bőrkabát (vagyis a testünk), de ettől sokkal többek vagyunk. Jelen pillanatunkban, mivel a Földi pályán játszunk fontos, hogy ez a bőrkabát ép maradjon, hiszen értelme van létünknek. Fontos, hogy éppen most, és éppen itt vagyunk. Jelentősége van. Ha szeretnénk élni, ha szeretnénk, hogy gyerekeink, unokáink, dédunokáink is ezen a csodás bolygón élhessenek, tennünk kell és Földanya mellé kell állnunk, segíteni Őt, mert szüksége van ránk.
 
Sok apró lépés is a távolba visz. Csak azt vegyük meg, amire tényleg szükségünk van és a lehető legkevesebb szemetet termeljük közben. Kezdetnek ez elég....
 
Zöldportéka, Mariann

 

fMegosztás

 

© 2018 - 2021 Zöldportéka - "Minden ami tiszta + minden ami zöld"