Herbatint kímélő hajfestékek

 

A HERBATINTRŐL ÁLTALÁBAN

 

MI AZ A HERBATINT?

A Herbatint ez tartós hajfesték gél, mely 8 féle gyógynövénykivonatot tartalmaz. Nem tartalmaz ammóniát, rezorcint, alkoholt, parabént és parfümöt, és mindössze 3% hidrogén-peroxid van benne, ami az EU jogszabályokban meghatározott 6%-os határértéknél jóval alacsonyabb (EC NO 1223/2009). Bőrgyógyászatilag tesztelve érzékeny bőrön. A Herbatint természetes színt, 100%-os őszfedést biztosít már az első applikációval. Használatával 2 árnyalatot lehet világosítani. A Herbatint 1970. óta a legtermészetesebb alternatíva a hatékony és biztonságos hajfestésnek. Mára már világszerte 40 országban értékesítik természetes kozmetikumokkal foglalkozó üzletekben, bioboltokban és gyógyszertárakban.

 

A HERBATINT TERMÉKEKET TESZTELTÉK ÁLLATOKON? KÖRNYEZETBARÁT?

A Herbatint termékeket nem tesztelték állatokon, nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, így vegánok is használhatják. A legmagasabb nemzetközi szabványoknak (GMP = Good Manufacturing Practice = Helyes Gyártási Gyakorlat) megfelelően készülnek. A Herbatint csomagolásához teljes mértékben újrahasznosított és ellenőrzött erdőgazdálkodásból származó papírt használnak (FSC mix), mely teljes mértékben újrahasznosítható és tökéletesen összecsukható, a hulladék könnyebb tárolásának és a környezet védelmének érdekében.

 

A HERBATINT HAJFESTÉK BEFEDI AZ ŐSZ HAJSZÁLAIMAT?

A Herbatint hajfestékek befedik az ősz hajszálakat. Azonban, ha az ősz hajszálak mértéke nagyobb, mint 30%, és a kiválasztott szín Hamvas (C), Arany (D), Réz (R), Réz-arany (DR), Mahagóni (M) vagy Divatszín (FF – Flash Fashion), a számban hozzá passzoló Natúr (N) árnyalattal ajánlott keverni, az alábbiak szerint:

 

őszülés mértéke

kiválasztott szín
(zöld flakon)

 

natúr szín
(zöld flakon)

 

színelőhívó
(fehér flakon)

<30%

40 ml

+

20 ml

+

60 ml

30-60%

30 ml

+

30 ml

+

60 ml

>60%

20 ml

+

40 ml

+

60 ml

 

 

A fenti mennyiségeket rövid haj esetén érdemes megfelezni és csak ezt bekeverni. A flakonban maradó mennyiség pedig felhasználható a következő hajfestésnél.

Pl. ha a haja nagymértékben (>60%) őszül, és a kiválasztott szín az 4R világos réz gesztenye, akkor javasoljuk, hogy 40 ml 4N festéket (zöld flakon), keverjen össze 20 ml 4R festékkel (zöld flakon), és ehhez adja hozzá a 60 ml színelőhívót (fehér flakon). Fontos, hogy a festék (zöld flakon) és a színelőhívó (fehér flakon) keverési aránya mindig 1:1 legyen!

Természetesen a fenti példában említett 4R színt lehet keverni akár 5N-nel vagy 6N-nel is, hogy világosabb színt eredményezzen, vagy 3N, 2N árnyalatokkal, hogy sötétebb legyen a végeredmény.

 

A HERBATINT BIZTONSÁGOS TERMÉK?

A „60 Millions de Consommateurs*” francia magazin 2011-es tanulmánya szerint a 18 legnépszerűbb tartós hajfesték közül a Herbatint a legbiztonságosabb és leghatékonyabb hajfesték.
*A 60 Millions de Consommateurs egy olyan nyilvános és független szervezet által kiadott magazin, melynek célja a fogyasztók jogainak védelme és tényszerű tájékoztatása, összehasonlító tanulmányok készítése révén.

 

A FELHASZNÁLÁSRÓL

 

MILYEN GYAKRAN KELL FESTENEM A HAJAM?

Ha Herbatint hajfestéket használ, csak akkor kell hajat festenie, mikor már látszik a lenövés. Ez általában 4-5 hét szokott lenni.
Ha ennél hamarabb szeretne újra hajat festeni, akkor is célszerű 2-3 hetet várni.

 

HOGYAN TEHETEM TARTÓSABBÁ A HAJSZÍNEM?

A Herbatint Normalizáló Sampon és a Herbatint Royal Cream kondicionáló használata garantálja, a szín tartósságát és intenzitását. A Herbatint hajápoló termékcsalád készítményei kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy gyengéden tisztítsák és helyreállítsák a haj állapotát, mélyen táplálják, rugalmassá és egészségesen ragyogóvá tegyék a hajszálakat.

 

MIÉRT HASZNÁLJAM A NORMALIZÁLÓ SAMPONT ÉS A ROYAL CREAM KONDICIONÁLÓT?

A Herbatint Normalizáló Sampon gyengéden tisztítja a hajat, a hajszín stabilitásának megváltoztatása nélkül.
Herbatint Royal Cream kondicionáló egy intenzív regeneráló kezelés, mely gazdagon tartalmaz búzacsíraolajból származó proteint, F-vitamint, tápláló és gyulladáscsökkentő aloe verát. A hajat lággyá, ragyogóvá és egészségessé teszi.
A sampon és a kondicionáló rendszeresen is használható, így a hajszín tartósabb marad.

 

A BIZTONSÁGRÓL

 

MI AZ A P-PHENYLENEDIAMINE VAGY PPD?

A PPD (p-Phenylenediamine) jelenleg állandó és nélkülözhetetlen összetevője a hajfestékeknek, mivel ez teszi lehetővé az ősz haj hatékony fedését, és ha más színezékekkel kombinálva használják, akkor a színek széles skáláját lehet elérni vele. Ha egy tartós hajfesték nem tartalmaz PPD-t, akkor ezt PTD-vel (Para-Toluenediamine) helyettesítik, mely a PPD-hez hasonlóan allergiás reakciót válthat ki.

Az Európai Unio Tudományos Bizottságának szabályzata szerint a PPD koncentrációja 2% lehet (az alkalmazásra kész keverékben). A Herbatint hajfestékek keverékében az átlagos PPD koncentrációja 0,37%, és soha nem haladja meg az 1%-ot, így jelentősen az engedélyezett határérték alatt van.

(A hajfestékek esetében a világosabb színek tartalmazzák a kisebb, a sötétebb színek a magasabb PPD koncentrációt, de egyik esetben sem lesz a keverékben 1%-ot meghaladó mértékben PPD!)

 

A HERBATINT HAJFESTÉKEK TARTALMAZNAK P-PHENYLENEDIAMINE-T (PPD-T)?

Igen, mint ahogyan szinte az összes tartós hajfesték (ld. fentebb), de kisebb mértékben, mint ahogyan azt az Európai jogszabályok előírják.

 

KEMOTERÁPIÁM VOLT. HASZNÁLHATOK HERBATINT HAJFESTÉKET?

Ebben az esetben mindig érdemes tanácsot kérni a kezelőorvosától, aki az Ön konkrét esetével kapcsolatban adhat felvilágosítást, a Herbatint hajfesték összetételének figyelembevételével.
Sokan a kemoterápiás kezelés befejezése után használták, mert ez egy természetes és hatékony alternatívája a hajfestésnek. Minden esetben javasoljuk, hogy a termék használata előtt 48 órával végezzen érzékenységi tesztet (bőrpróbát).

 

ÁLLAPOTOS VAGYOK ÉS FÉLEK, HOGY EGY TARTÓS HAJFESTÉK ÁRTHAT A BABÁBNAK

Ebben az esetben mindig érdemes tanácsot kérni a nőgyógyászától / kezelőorvosától, aki az Ön konkrét esetével kapcsolatban adhat felvilágosítást, a Herbatint hajfesték összetételének figyelembevételével.
Sok nő használta a terhesség alatt is a Herbatint hajfestéket probléma nélkül. Minden esetben javasoljuk, hogy a termék használata előtt 48 órával végezzen érzékenységi tesztet (bőrpróbát).

 

HASZNÁLHATOK HERBATINT HAJFESTÉKET SZEMÖLDÖKÖN VAGY SZEMPILLÁN?

A Herbatint nem alkalmas szemöldök- vagy szempillafestésre, továbbá szakáll- vagy bajuszfestésre sem.

 

KORÁBBAN ALLERGIÁS REAKCIÓM VOLT AMMÓNIA TARTALMÚ TARTÓS HAJFESTÉKTŐL. LEHET HASONLÓ REAKCIÓM A HERBATINTTŐL IS?

Ha az allergiás reakciót kifejezetten az ammónia váltotta ki, akkor a Herbatint hajfestéket nyugodtan használhatja, mert nem tartalmaz ammóniát. Ezenkívül a Herbatint hajfestékeket bőrgyógyászatilag tesztelték érzékeny bőrön, ami kiváló bőrkompatibilitást mutatott.
Minden esetben javasoljuk, hogy a termék használata előtt 48 órával végezzen érzékenységi tesztet (bőrpróbát).

 

SZÍNVÁLASZTÁS

Válassza ki az ideális színt, 3 egyszerű lépésben.

LETÖLTHETŐ SZÍNPALETTA

 

1. HATÁROZZA MEG A SAJÁT TERMÉSZETES HAJSZÍNÉT

Használja a HERBATINT színskálát és válassza ki, hogy az 1N (fekete) és a 10N (platinaszőke) közötti árnyalatok közül melyik felel meg a természetes hajszínének. (Festett haj esetén a hajtő (lenövés) színét vegye alapul, ne a haj teljes hosszúságát!) Ez meghatározza a kiinduló árnyalatot.

 

2. DÖNDSE EL, HOGY A SZÍN MÉLYSÉGE VILÁGOSABB, SÖTÉTEBB VAGY A TERMÉSZETESSEL MEGEGYEZŐ LEGYEN

A Herbatint kíméletes formulája lehetővé teszi, hogy hajszínét 2-3 árnyalattal világosítsa.

Ha a természetes hajszíne 6N (sötét szőke), és szeretné

 • megtartani a színmélységet, úgy, hogy felfrissítse a haj tónusát, használjon 6-os színt
 • 1 árnyalattal világosabbra festeni a haját, használjon 7-es színt
 • 1 árnyalattal sötétebbre festeni a haját, használjon 5-ös színt.

Ha 2 szín között hezitál, mindig a világosabb színt válassza! Egyszerűbb sötétíteni egy árnyalattal, mint a sötétített hajat kivilágosítani.

Ha a haj porózusabb a korábbi festés / vegyi kezelés (dauer stb.) miatt, vagy a napfény kiszárította / kiszívta, a haj szerkezete több pigmentet szív fel, így sötétebb lesz az eredmény.

 

3. VÁLASSZA KI A MEGFELELŐ HAJFESTÉKET

A Herbatint 30+6 árnyalatot kínál, melyek között mindenki megtalálhatja a tökéletes színt.

Milyen szín illik bőrtónusához?

NATÚR SZÍNEK

HIDEG SZÍNEK

MELEG SZÍNEK

N (natúr) 1N-től 10N-ig

C (hamvas) 4C-től 10C-ig

D (arany) 4D-től 8D-ig

 

M (mahagóni) 4M-től 7M-ig

R (réz) 4R-től 8R-ig

 

FF (fashion) FF3, FF4

DR (réz-arany) 9DR, 10DR

   

FF (fashion) FF1,FF2,FF5,FF6

Natúr (semleges), vagy vöröses árnyalatot szeretne elérni?

SEMLEGES / HAMVAS

SZŐKE

VÖRÖS / „SÁRGA”

N (natúr) 1N-től 10N-ig

N (natúr) 7N-től 10N-ig

D (arany) 4D-től 8D-ig

C (hamvas) 4C-től 10C-ig

C (hamvas) 8C-től 10C-ig

R (réz) 4R-től 8R-ig

 

FF (fashion) FF5

DR (réz-arany) 9DR, 10DR

   

M (mahagóni) 4M-től 7M-ig

   

FF (fashion) FF1,FF2,FF6

Natúr szín használatakor is hajlamos a haja bevörösödni / sárgulni?

Keverjen a natúr színhez C (hamvas) festéket, vagy használja önmagában a C árnyalatot, így finomítható / kiiktatható a nem kívánt vöröses árnyalat.

Flas Fashion (FF) színt szeretne?
A jobb eredmény elérése érdekében célszerű az FF színeket 7N vagy 8N árnyalatokkal keverni. (Keverés nélkül pl. egy sötét tónusú haj nem adja olyan szépen ki az FF színeit.)

 

Az árnyalatokról.

 

N – NATÚR
Natúr / semleges szín
Az N (Natúr) árnyalatok megőrzik a természetes színegyensúlyt, akkor válassza, ha szeretné megtartani vagy felfrissíteni hajának természetes tónusát vagy a természetes tónus megtartása mellett szeretné 1-2 árnyalattal világosítani vagy sötétíteni a haját.

C – HAMVAS
Hideg szín
A C (Hamvas) árnyalatok semlegesítik / ellensúlyozzák a nem kívánt vöröses / sárgás színt. Az ideális eredmény elérése érdekében a számban hozzá tartozó N (Natúr) árnyalattal kombinálva használja.

R – Réz
Meleg szín
Az R (Réz) árnyalatok különösen jól mutatnak az arany színekkel. Garantálják a gazdag rezes színt, intenzívebb tónust adnak a meleg árnyalatoknak.

D – ARANY
Meleg szín
A D (Arany) árnyalatok meleg csillogást adnak mind a barna, mind a szőke színeknek. Akkor válassza, ha meleg, intenzív árnyalatot szeretne adni a természetes megjelenésének.

M – MAHAGÓNI
Hideg szín
Az M (Mahagóni) árnyalatok ideálisak a barna és természetes vörös hajszálak izgalmasabbá tételére. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a vörös színt, de bőrükhöz jobban illenek a hidegebb tónusú színek.

DR – réz-ARANY
Meleg szín
A DR (Réz-Arany) árnyalatok az arany és kis mértékű réz színek keverékéből áll. Ragyogó, barackos / homokszínű karaktert adnak a világos hajnak.

FF – FLASH FASHION
Hideg szín: FF3, FF4, Meleg szín: FF1, FF2, FF5, FF6
Intenzív, ragyogó, elbűvölő színekkel biztosítják a trendi megjelenést, anélkül, hogy le kellene mondanunk a Herbatint hajfestékek természetes összetevőiről. Más árnyalatokkal keverve az FF színek ideálisak a karakteresebb, személyre szabott hajszín megalkotásához.

 

ÉRZÉKENYSÉGI VIZSGÁLAT
Bőrpróba

 

A HERBATINT festékek ammóniamentesek (az ammónia károsítja a hajszálakat), nem tartalmaz parabént a tartósításhoz és recorcint a színezéshez. Az alkohol és a parfüm (fragrance) hiánya megakadályozza a haj kiszáradását. Nem tartalmaznak nikkelt és az előhívóban minimális mennyiségű, mindössze 3%-os hidrogén-peroxid van, ami az EU jogszabályokban meghatározott 6%-os határértéknél jóval alacsonyabb (EC NO 1223/2009).

A Herbatint hajfestékeket sikeresen tesztelték érzékeny fejbőrön. Azonban mindig javasolt a bőrpróba elvégzése 48 órával a hajfestést megelőzően.

A bőrpróbához kövesse az alábbi egyszerű útmutatót:

 • Szappannal tisztítsa meg a kiválasztott bőrfelületet (javasoljuk a könyökhajlat belső részét vagy a fül mögötti területet), öblítse le és gyengéden törölje szárazra.
 • Műanyag vagy üveg tálkában keverjen össze egy kis mennyiséget egyenlő arányban a Herbatint festékből (zöld flakon) és a színelőhívóból (fehér flakon). A flakonokat a saját kupakjukkal zárja le!
 • A keverékből néhány cseppen helyezzen a kiválasztott és megtisztított bőrfelületre, hagyja megszáradni, majd fedje le egy sebtapasszal.
 • Hagyja fent 48 órán keresztül, öblítés nélkül.

48 óra eltelte után mossa le a tesztelt bőrfelületet.
Ha nem tapasztalt allergiás reakciót, nyugodtan használhatja a Herbatint hajfestéket.
Azonban ha a tesztelt területen irritációt, intenzív viszketést, bőrégést tapasztal, azonnal mossa le alaposan a bőrt hideg vízzel. Ha a probléma tartósan fennáll, forduljon orvoshoz!

 

TÖKÉLETES ŐSZFEDÉS

 

A Natúr (N jelű) színek 1N-től 8N-ig tökéletes őszfedést biztosítanak. A 9N és 10N színek alacsony koncentrációjú színpigmenteket tartalmaznak, ezért célszerű egy kis mennyiségű 8N árnyalattal keverni.

Ha a kiválasztott árnyalat Hamvas (C), Arany (D), Réz (R), Réz-arany (DR), Mahagóni (M) vagy Divatszín (FF – Flash Fashion), és nagymértékben őszül a haja, a kiválasztott színt a számban hozzá passzoló Natúr (N) árnyalattal ajánlott keverni, az alábbiak szerint:

őszülés mértéke

kiválasztott szín
(zöld flakon)

 

 

natúr szín
(zöld flakon)

 

 

színelőhívó
(fehér flakon)

 

<30%

40 ml

+

20 ml

+

60 ml

30-60%

30 ml

+

30 ml

+

60 ml

>60%

20 ml

+

40 ml

+

60 ml

 

A fenti mennyiségeket rövid haj esetén érdemes megfelezni és csak ezt bekeverni. A flakonban maradó mennyiség pedig felhasználható a következő hajfestésnél.

Pl. ha a haja nagymértékben (>60%) őszül, és a kiválasztott szín az 4R világos réz gesztenye, akkor javasoljuk, hogy 40 ml 4N festéket (zöld flakon), keverjen össze 20 ml 4R festékkel (zöld flakon), és ehhez adja hozzá a 60 ml színelőhívót (fehér flakon). Fontos, hogy a festék (zöld flakon) és a színelőhívó (fehér flakon) keverési aránya mindig 1:1 legyen!

Természetesen a fenti példában említett 4R színt lehet keverni akár 5N-nel vagy 6N-nel is, hogy világosabb színt eredményezzen, vagy 3N, 2N árnyalatokkal, hogy sötétebb legyen a végeredmény.

A professzionális felhasználáshoz javasoljuk, hogy a haját válassza 4 egyenlő részre, melyeket fésűvel (pl. stilfésűvel)

 • Először függőlegesen a homloki hajvonal közepétől a tarkó irányába.
  Majd vízszintesen az egyik fül mögötti területtől a másik fül mögötti területig.
 • A hajfestést mindig a két első területen kezdje, mert itt található a legtöbb ősz hajszál.
  Sűrű, függőleges irányú elválasztásokkal haladjon a fül mögötti területekig.
  Ha a két első területre már felvitte a festéket, az előbbieknek megfelelően végezze el a hajfestést a két hátsó területen is.

Hogyan használjunk FF (Flash Fashion) színeket ősz hajon?

Ha sok az ősz hajszála, a jobb eredmény eléréséhez az FF színt keverje N (Natúr) színnel kombinálva:
FF3 (szilva) színhez használjon 5N világos gesztenyét, a többi FF színhez pedig 7N szőke árnyalatot.

 

HOGYAN KEVERJÜNK
KÜLÖNBÖZŐ SZÍNEKET?

 

A Herbatint festékek 36 árnyalata egymással keverhető. Mixeljen több színt, hogy megalkossa egyedi, személyre szabott hajszínét.

Ne feledje! A festék (zöld flakon) és a színelőhívó (fehér flakon) mindig azonos arányban legyen kikeverve!
A színelőhívó mind a 36 árnyalathoz azonos összetételű, így ebből elegendő csak az egyik flakont kibontani.

Ha azonos arányban szeretne 2 színt kombinálni:

Pl.:

(Rövid hajon a fenti adagokat felezze meg!)

A Herbatint kompatibilis más kezelésekkel is, mint pl. a melírozás. A fodrásza festhet melírcsikokat, kiegyenesítheti vagy hullámosíthatja a haját.

 

MELEG TÓNUS MEGSZÜNTETÉSE / HALVÁNYÍTÁSA

Használja a C (Hamvas) színeket, N (Natúr) színhez keverve, ha semlegesíteni szeretné a nem kívánt vöröses árnyalatot.
Például ha az 5D arany árnyalatát szeretné megszűntetni és 5N natúr tónusú hajat szeretne, az alábbi keverést használja:
2 rész 5N + 1 rész 6C (azonos arányú színelőhívóval keverve)

MELEG TÓNUS HANGSÚLYOZÁSA / MELÍROZÁSA

Használja az FF (Flash Fashion) színeket a szokásos meleg tónusú festékkel.
Például ha 7R réz színt használ és szeretne meleg tónussal kiemelni:
2 rész 7R + 1 rész FF6 (azonos arányú színelőhívóval keverve).

 

SZEMÉLYRESZABOTT EGYEDI HAJSZÍN

 

Szeretne olyan egyedi megjelenést, ami legjobban kifejezi személyiségét? A Herbatint festékek kombinálásával kialakíthatja egyéni hajszínét. Használjon különböző mixtúrákat: egy színkeveréket a hajtőnél, hogy fokozza természetes árnyalatát és egy színkeveréket a haj hosszát, hogy melegebb, intenzívebb legyen az eredmény.

 

1. VÁLASSZA KI A TERMÉSZETES ÁRNYALATÁT – AZ I. SZÍNKEVERÉKHEZ

Használja a HERBATINT színskálát és válassza ki, hogy az 1N (fekete) és a 10N (platinaszőke) közötti árnyalatok közül melyik felel meg a természetes hajszínének. (Festett haj esetén a hajtő (lenövés) színét vegye alapul, ne a haj teljes hosszúságát!).

 

2. VÁLASSZA KI A STÍLUSÁNAK MEGFELELŐ ÁRNYALATOT – A II. SZÍNKEVERÉKHEZ

Válasszon a természetes színmélységével azonos vagy világosabb árnyalatot a Réz (R), Arany (D), Mahagóni (M) vagy Hamvas (C) színek közül.

 

3. KEVERJE KI A KÉT SZÍNT ÉS KELTSE ÉLETRE HAJÁT

Keverje ki az I. szín és a II. színt, az alábbi egyszerű lépések szerint.

Kezdje a haj tövével
I. színkeverék
Használjon 40 ml-t a természetes N árnyalatból + 20 ml-t a kiválasztott R/D/M/C árnyalatból és keverje össze 60 ml színelőhívóval.
Vigye fel a keveréket a hajtövére.
Hagyja hatni 30 percig. (közben végezze el a következő lépést)

Folytassa a haj hosszával
II. színkeverék
Használjon 20 ml-t a természetes N árnyalatból + 40 ml-t a kiválasztott R/D/M/C árnyalatból és keverje össze 60 ml színelőhívóval.
Vigye fel a keveréket a haj teljes hosszára.
Hagyja hatni 10 percig.

Teljes hatóidő (hajtőnél és a haj hosszán): 40 perc
A hatóidő letelte után alaposan öblítse le a haját, mossa meg Herbatint Normalizáló samponnal, majd fixálja a színt Herbatint Royal Cream kondicionálóval.
Ezután formázza haját a szokásos módon.

 

SZŐKÍTETT VAGY VEGYILEG KEZELT HAJ
MI A TEENDŐ?

 

SZŐKÍTETT HAJ

Herbatinttel visszaállíthatja eredeti hajszínét.
Ha sötétíteni szeretné haját 2-3 árnyalattal:

 • Sötétszőke (6N) szín eléréséhez keverjen össze Natúr (N) színt Arany (D) színnel.
 • Világos gesztenye (5N) szín eléréséhez keverjen össze Natúr (N) színt Réz (R) színnel.

Mivel a szőkített haj porózusabb lehet, aminek következtében több pigmentet képes magába szívni, amitől a haj színe sötétebb lehet a vártnál:
csökkentse a hatóidőt 10 perccel! (=30 percig hagyja hatni a festéket)

 

DAUEROLT HAJ

Közvetlenül dauerolás után nem javasolt a hajfestés! Várjon legalább 2 hetet!
A hajfesték hatóidejét csökkentese 10 perccel (=30 percig hagyja hatni a festéket) vagy válasszon a kívántnál eggyel világosabb árnyalatot.

 

 

HENNÁZOTT HAJ

A henna olyan bevonatot képez a hajon, ami megakadályozza a hajfesték színpigmenseinek felszívódását. Bármilyen színt (vagy festéket) választ, az eredmény nem lesz tökéletes vagy egyenetlen lesz a hajszín. Ismételt festés előtt várja meg, míg a henna lenő vagy lekopik.

 

 

 

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

 

 

A CSOMAG TARTALMA

1 flakon HERBATINT hajfesték, 60 ml
1 flakon színelőhívó (Developer), 60 ml
1 tasak Normalizáló Sampon, 15 ml
1 tasak Royal Cream Balzsam, 15 ml
1 használati útmutató 1 pár kesztyűvel

 

 

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

A festéket száraz, mosatlan hajon használja.

 
1. Műanyag vagy üveg tálkában, egyenlő arányban keverje össze a HERBATINT hajfesték gélt és a developer színelőhívó folyadékot, figyelembe véve a haja hosszúságát. A megmaradt flakonokra csavarja vissza a kupakokat, hogy azt majd a későbbiekben is fel tudja használni.
2. Száraz hajra vigye fel a keveréket.
 

3/a Első alkalmazás esetén: Oszlassa el a keveréket a haj teljes hosszán. A felvitelt a hajtöveknél kezdje el és haladjon a hajvégek felé. Fésű segítségével oszlassa el egyenletesen a keveréket.

3/b Hajtő festése esetén: Alkalmazza a keveréket a lenőtt részen, a festéket hagyja 30 percig hatni.

4/a A festéket hagyja 40 percig hatni.

4/b 30 perc után oszlassa el a megmaradt festéket az egész haján és hagyja rajta további 10 percig. (Az egész folyamat 40 percet vesz igénybe).

5. A festési idő letelte után langyos vízzel gyengéden masszírozva habosítsa fel a keveréket. Öblítse ki alaposan a haját, amíg az öblítővíz tiszta nem lesz.
 
6. Mosson hajat a Herbatint Normalizáló samponnal, öblítse le, majd törölje meg törölközővel.
.................. 7. Használja a dobozban található Aloe Vera Royal krém kondicionálót (így a szín még hosszabb ideig megmarad), hagyja 5 percig hatni, majd öblítse le.

 

FIGYELMEZTETÉS

A hajfestékek súlyos allergiát okozhatnak, ezért minden használat előtt allergiapróbát célszerű végezni. Kérjük, figyelmesen olvassa el és kövesse a használati utasítást! 16 év alattiak nem használhatják. Ideiglenes tetoválás, fekete henna növelheti az allergia kockázatát.
Ne fesse be haját: 1) ha arcán bőrkiütés van, vagy ha fejbőre érzékeny, irritált vagy sérült; 2) ha már volt allergiás reakciója hajfestést követően; 3) ha a múltban allergiás reakció lépett fel fekete henna tetoválást követően. Kerülje a szembe jutást, ha szembe jutna, azonnal mossa ki hideg vízzel! Nem használható szempilla, szemöldök színezésére. Festés után alaposan öblítse le haját! A festéshez használja a dobozban található kesztyűt! Gyermekektől elzárt helyen tárolja. A termék PPD-t (P-phenylenediamine-t), Hidrogénperoxidot és Diaminobenzent tartalmaz. Hajfesték és developer keverési arány: 1:1.

LETÖLTHETŐ SZÍNPALETTA

Forrás: biosampon.hu